Hoe poetsen & polijsten met pasta of vloeibaar polijstmiddel

Poetsmiddel Peek met zeer fijn polijstmiddel is spaarzaam in gebruik

Er is niet veel van het poetsmiddel nodig voor een goed resultaat!

Het zeer fijne polijstmiddel in de poetspasta wrijft het vuil van het oppervlak los en reinigt het oppervlak. Gebruik steeds kleine beetjes om niets van het poetsmiddel te verspillen. Poetsen met kleine beetjes is ook handiger om goed overzicht op het poetswerk te hebben en makkelijker poetsen.

 

3 stappen om te poetsen en polijsten met polijstpasta / poetspasta

1.   Polijstpasta spaarzaam en dun aanbrengen met een zachte doek, sponskwastje of poetspad. (of bij professionele aanpak met een polijstmachine).

2.   Met ronddraaiende bewegingen het oppervlak polijsten tot er een zwarte aanslag zichtbaar wordt.

3.   Vervolgens oppoetsen en reinigen met een schone zachte doek tot u als eindresultaat hoogglans op het gepoetste oppervlak ziet!

Sponskwast voor het aanbrengen van polijstpasta

 

Poetsmiddel niet laten opdrogen

Het in laten drogen van Peek Polish is niet nodig. Beter zelfs van niet, want in gedroogde toestand kan de pasta niet poetsen en polijsten. Daarnaast is het lastiger uitpoetsen wanneer het opgedroogd is.

Is er toch iets opgedroogd, gebruik dan weer een beetje Peek poetspasta om het opgedroogde poetsmiddel er weer af te poetsen.

 

Moet het poetsmiddel eerst inwerken?

Wachten tot het poetsmiddel ingewerkt is, is niet nodig. Na het aanbrengen van het poetsmiddel kan meteen begonnen worden met poetsen.

Bij ernstige vervuiling kan je het poetsmiddel 5 - 15 seconden in laten werken, dan zal de vervuiling iets makkelijker weg te poetsen zijn.

 

Poetsen en Polijsten met de hand

Poetspasta Peek Polish is op verschillende manieren toepasbaar, geheel naar uw wens!

  • Poetsen met poetsdoek

Meestal wordt Peek Polish gebruikt in combinatie met een poetsdoek. Gebruik een droge of vochtige poetsdoek en wrijf stevig op het te poetsen oppervlak. Daarna goed uitpoetsen met een schone doek. De poetsdoek kan een microvezeldoek zijn, maar ook oude lappen van oude kleding, enz enz.

  • Poetsen met een handpoetspad

Met een handpoetspad kunnen wat grotere oppervlakken in één keer worden gepoetst of gepolijst. De zachte zwarte handpoetspad heeft een richel in het schuim waardoor de handpoetspad goed vastgehouden kan worden.

  •  Polybrush / Sponskwastje / Schuimkwastje

Voor het poetsen en polijsten van moeilijk bereikbare oppervlakken kan de Poly Brush (sponskwastje, poetskwast, schuimkwastje) goed behulpzaam zijn. Het poetskwastje kan uitstekend ongelakte velgen of spaken van een fiets secuur poetsen. De Poly Brush is een soort sponsje op een steel, dus u houdt schone vingers tijdens het poetsen. Ook PolyBrushes kunt u kopen in onze webshop.

  • Nylon schuursponsje of een schuurvlies

Peek Polish kan bij lichte roest of hardnekkige aanslag ook met een nylon schuursponsje of een schuurvlies worden gebruikt. Bedenk wel dat schuursponsjes en schuurvlies (lichte) krassen kan veroorzaken!

  • Oude tandenborstel

Op moeilijk bereikbare oppervlakken kan Peek Polish worden gebruikt op een oude tandenborstel, eventueel verpakt in een poetsdoek.

Machinaal Poetsen en Polijsten

Bij het professioneel poetsen en polijsten wordt gebruik gemaakt van een poetsmachine met regelbare snelheid en met poetspads die bedoelt zijn voor gebruik op een machine.

  • Poetsmachine

Voor intensief poetswerk of op grote oppervlakken kan Peek Polish ook worden gebruikt met een poetsmachine op lage snelheid (onder 1000 RPM). Let op het aantal toeren bij machinaal poetsen en polijsten in verband met de vrijkomende warmte bij wrijving: plastics zouden kunnen smelten.

  • Polijstmachine en poetspads

Ook kan Peek Polish worden toegepast op een polijstmachine met regelbare snelheden. Op de polijstmachine kunnen diverse groftes poetspads worden gemonteerd, zie bijvoorbeeld op onze www.autoschadeshop.nl meer informatie over de elektrische poetsmachine en polijstmachine 800wat 700-2500RPM (artikelnummer POL55).

 

Goed om te weten bij het poetsen en polijsten


Goedgekeurd door Amerikaanse Voedsel & Warendienst NSF

Poetspasta Peek is door de Amerikaanse Voedsel en Warendienst NSF goedgekeurd voor veilig gebruik.

 

Algemene poetsadviezen

Gebruik Peek Polish spaarzaam. Niet laten opdrogen. Gebruik een droge of vochtige doek en wrijf stevig op het schoon te maken oppervlak. Daarna goed uitpoetsen met een schone doek.

 

In het algemeen: voorzichtig met onbekend poetsmiddel en polijstmiddel

Heeft u een poetsmiddel of een polijstmiddel nog niet eerder gebruikt? Beoordeel dan de werking van het poetsmiddel eerst op een onopvallend plekje.

Test in geval van twijfel altijd op een onopvallend stukje van het te poetsen oppervlak.

Poetspasta Peek is niet geschikt voor geanodiseerde metalen of gelakte oppervlakken.

 

RVS stalen liftdeuren poetsen en polijsten met Peek Polish Hitteverkleuringen op de open haard verwijderen door te poetsen en polijsten met Peek Schaal van Tin oppoetsen met Peek hardnekkige vlekken uit de oven poetsen en polijsten met Peek Zilver, goud, RVS ringen, armbanden, horloges oppoetsen met Peek

 

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89