Hoe Poetsen & Polijsten met Pasta of Vloeibaar Polijstmiddel

Poetsmiddel met een zeer fijn polijstmiddel en spaarzaam in gebruik!

Voor een glanzend resultaat is er niet veel Poetsmiddel nodig!

Gebruik steeds kleine beetjes om niets van het poetsmiddel te verspillen.

Poetsen met kleine beetjes is bovendien ook handiger om goed overzicht op het poetswerk te hebben en makkelijker poetsen!

Polijstpasta voor aluminium, RVS, kunststoffen

Waarmee kan ik het beste Poetsen & Polijsten?

Ultrafijne Polijstkorrels die het poetswerk doen

Peek bevat een ultrafijn polijstmiddel, de miniscule polijstkorrels doen grotendeels het poetswerk: de polijstkorrels wrijven het vuil van het oppervlak los en reinigen op deze manier het oppervlak.

Met de hand of machinaal? Met een doek of poetspad?

Poetsen en Polijsten met Peek kan geheel naar uw eigen voorkeur, met een doek, borsteltje of andere poetshulpmiddelen, met de hand of machinaal. Verderop in dit artikel sommen we de mogelijkheden voor u op.


Met een Vloeibaar Polijstmiddel of een Pasta?

Verschil tussen Peek Poetspasta en Peek Vloeibaar Polijstmiddel is er niet, alleen dat de ene poetssubstantie een pasta is en de andere is vloeibaar. Ook hier heeft u de keuze: wat u zelf het prettigst vind werken.

 

3 Stappen om te Poetsen & Polijsten met Polijstpasta / Poetspasta

 1. Polijstpasta spaarzaam en dun aanbrengen met een zachte doek, sponskwastje of poetspad.
  (Of bij professionele Poetsen & Polijsten met een polijstmachine).

 2. Met ronddraaiende bewegingen het oppervlak polijsten tot er een zwarte aanslag zichtbaar wordt.

 3. Vervolgens oppoetsen en reinigen met een schone zachte doek tot u als eindresultaat hoogglans op het gepoetste oppervlak ziet!

Sponskwast voor het aanbrengen van polijstpasta

 

Poetsmiddel niet laten opdrogen

Het in laten drogen van Peek Polish is niet nodig. Beter zelfs van niet, want in gedroogde toestand kan de pasta niet poetsen en polijsten. Daarnaast is het lastiger uitpoetsen wanneer het opgedroogd is.

Is er toch iets opgedroogd, gebruik dan weer een beetje Peek poetspasta om het opgedroogde poetsmiddel er weer af te poetsen.

 

Moet het poetsmiddel eerst inwerken?

Wachten tot het poetsmiddel ingewerkt is, is niet nodig. Na het aanbrengen van het poetsmiddel kan meteen begonnen worden met poetsen.

Bij ernstige vervuiling kan je het poetsmiddel 5 - 15 seconden in laten werken, dan zal de vervuiling iets makkelijker weg te poetsen zijn.

 

 

Met de Hand Poetsen en Polijsten

Poetspasta Peek Polish is op verschillende manieren toepasbaar, geheel naar uw wens!


5 manieren om met de hand te poetsen en polijsten:

 1. Poetsen met poetsdoek
  Meestal wordt Peek Polish gebruikt in combinatie met een poetsdoek. Gebruik een droge of vochtige poetsdoek en wrijf stevig op het te poetsen oppervlak. Daarna goed uitpoetsen met een schone doek. De poetsdoek kan een microvezeldoek zijn, maar ook oude lappen van oude kleding, enz enz.

 2. Poetsen met een handpoetspad
  Met een handpoetspad kunnen wat grotere oppervlakken in één keer worden gepoetst of gepolijst. De zachte zwarte handpoetspad heeft een richel in het schuim waardoor de handpoetspad goed vastgehouden kan worden.

 3. Polybrush / Sponskwastje / Schuimkwastje
  Voor het poetsen en polijsten van moeilijk bereikbare oppervlakken kan de Poly Brush (sponskwastje, poetskwast, schuimkwastje) goed behulpzaam zijn. Het poetskwastje kan uitstekend ongelakte velgen of spaken van een fiets secuur poetsen. De Poly Brush is een soort sponsje op een steel, dus u houdt schone vingers tijdens het poetsen. Ook PolyBrushes kunt u kopen in onze webshop.

 4. Nylon schuursponsje of een schuurvlies
  Peek Polish kan bij lichte roest of hardnekkige aanslag ook met een nylon schuursponsje of een schuurvlies worden gebruikt. Bedenk wel dat schuursponsjes en schuurvlies (lichte) krassen kan veroorzaken!

 5. Oude tandenborstel
  Op moeilijk bereikbare oppervlakken kan Peek Polish worden gebruikt op een oude tandenborstel, eventueel verpakt in een poetsdoek.

 

 

Machinaal Poetsen en Polijsten

Bij het professioneel poetsen en polijsten wordt gebruik gemaakt van een poetsmachine met regelbare snelheid en met poetspads die bedoelt zijn voor gebruik op een machine.

2 manieren om machinaal te poetsen en polijsten:

 1. Poetsmachine
  Voor intensief poetswerk of op grote oppervlakken kan Peek Polish ook worden gebruikt met een poetsmachine op lage snelheid (onder 1000 RPM). Let op het aantal toeren bij machinaal poetsen en polijsten in verband met de vrijkomende warmte bij wrijving: plastics zouden kunnen smelten.

 2. Polijstmachine en poetspads
  Ook kan Peek Polish worden toegepast op een polijstmachine met regelbare snelheden. Op de polijstmachine kunnen diverse groftes poetspads worden gemonteerd, zie bijvoorbeeld op onze www.autoschadeshop.nl meer informatie over de elektrische poetsmachine en polijstmachine 800wat 700-2500RPM (artikelnummer POL55).


 

Goed om te weten bij het poetsen en polijsten


Goedgekeurd door Amerikaanse Voedsel & Warendienst NSF

Poetspasta Peek is door de Amerikaanse Voedsel en Warendienst NSF goedgekeurd voor veilig gebruik.

 

Algemene poetsadviezen

 • Er is niet veel Peek Polish nodig voor een goed resultaat! Gebruik het daarom spaarzaam.
 • Laat Peek Polish niet opdrogen, een opgedroogd poetsmiddel maakt het poetsen lastiger.
 • Gebruik een droge of vochtige doek en wrijf goed op het schoon te maken oppervlak.
 • Tot slot goed uitpoetsen met een schone doek om restanten poetsmiddel te verwijderen.

 

In het algemeen: voorzichtig met onbekend poetsmiddel en polijstmiddel

Heeft u een poetsmiddel of een polijstmiddel nog niet eerder gebruikt? Beoordeel dan de werking van het poetsmiddel altijd eerst op een onopvallend plekje om te zien of het poetsmiddel aan uw wensen voldoet.

Test in geval van twijfel altijd op een onopvallend stukje van het te poetsen oppervlak.

Poetspasta Peek is niet geschikt voor geanodiseerde metalen of gelakte oppervlakken.

 

RVS stalen liftdeuren poetsen en polijsten met Peek Polish Hitteverkleuringen op de open haard verwijderen door te poetsen en polijsten met Peek Schaal van Tin oppoetsen met Peek hardnekkige vlekken uit de oven poetsen en polijsten met Peek Zilver, goud, RVS ringen, armbanden, horloges oppoetsen met Peek

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89