Aluminium Poetsen, Polijsten en Reinigen met Peek Polish

Mat aluminium weer glimmend maken met Polijstmiddel voor Aluminium

Hoe krijg ik Aluminium schoon? Aluminiumpoets!

Aluminium vonkt tijdens bewerkingen niet en is relatief gemakkelijk te vormen, door deze eigenschappen is aluminium een veel gebruikt constructiemateriaal in auto's, boten, fietsen, enz. Aluminium wordt op den duur dof door oxidatie, het aluminium verliest zijn glans. Aluminium kunt u reinigen met Peek Polish. Poets aluminium weer glimmend op tot hoogglans met Peek Polish.

 

Dof Aluminium Oppoetsen

Hoe kan ik Dof Aluminium weer glanzend maken?

Aluminium schoonmaken, poetsen, polijsten en reinigen kan met Peek Polish. Na het poetsen en polijsten met Peek heeft het aluminium een beschermlaag gekregen en is het oppervlak glad zodat er niet gemakkelijk vuil aan hecht.

Voorbeelden van te poetsen aluminium:

  • Aluminium onderdelen van auto, vliegtuig, motor, fiets, schip, enz.: sierstrips, aluminium velgen en andere onderdelen van vervoersmiddelen.
  • Huishoudelijke aluminium voorwerpen: aluminium pannen, aluminium gaspitten, bestek, doucheplinten, strijkijzerzool, enz.
  • Oppoetsen van Aluminium onderdelen van kampeeruitrustingen, bijvoorbeeld vouwstoel, pannen, tentstokken enz.
  • Bouwtechnische aluminium items, bijvoorbeeld ladders, antennes, aluminium kozijnen, deurknoppen, dakranden.
  • Aluminium meubilair: aluminium armleuningen en aluminium poten van kasten, bankstellen, tafels, stoelen en bedden.

 

Polijstpasta voor aluminium, RVS, kunststoffenVerweerd Aluminium Herstellen

Hoe kan ik Verweerd Aluminium Opknappen?

Herstellen van de glans van echt aluminium is geen probleem. Is het aluminium dof en heeft het een witte aanslag? Dan is het aluminium geoxideerd.

Zodra aluminium met zuurstof in contact begint het te oxideren en wordt het aluminium mat en dof.

De doffe laag op het aluminium is een vorm van roest en is een beschermlaag van het aluminium tegen corrosie, het aluminium wordt dof. Met Peek Polish kan de roestlaag weggepoetst en gepolijst worden en komt de blinkende onderlaag aluminium weer tevoorschijn.

 

TIP: Aluminium Herstellen

Peek Polish kan de glans van aluminium weer herstellen. Moet het aluminium op een andere wijze worden hersteld? Bijvoorbeeld omdat het gebroken is? Kijk dan eens naar Kneedbaar Aluminium, dit is een kneedbaar reparatiemateriaal voor aluminium. (Klik op de woorden Kneedbaar Aluminium om de link te volgen).

 

Geoxideerd Aluminium

Aluminium is een zacht metaal wat vrij snel oxideert. Veel polijstmiddelen laten na behandeling van het aluminium geen beschermlaag na, het aluminium is dan niet goed afgesloten voor zuurstof en vocht waardoor het aluminium weer oxideert en de dofmakende oxidatielaag snel terugkeert.

Peek Polish polijstpasta laat een zeer goed hechtende beschermlaag achter, waardoor het in plaats van 3 tot 6 weken, maar liefst 3 tot 6 maanden duurt voor het door aanslag weer dof wordt.

 

Aluminium Tafelpoten, Stoelpoten en Deurkrukken Poetsen

Peek Polish is ontwikkeld voor het poetsen, polijsten en beschermen van vrijwel alle metalen. Peek Polish is bij uitstek geschikt om aluminium te behandelen met als resultaat een prachtige glans en beschermlaag.
 
Peek Polish - poets en polijstmiddel voor fietsen, motors, scooters, oldtimers, auto's, vrachtwagen, keukenartikelen enz enzIs het echt aluminium? Of is het een aluminium-achtige coating?
 
Aluminium Deurkrukken bestaan vaak uit een metaal legering met aluminium-achtige coating, zorg bij het poetsen en polijsten van aluminium deurkrukken ervoor dat niet de coating weggepoetst wordt.
 
Betreft het aluminium met een laklaag? Of is het blank aluminium?
 
Er zijn ook aluminium voorwerpen die gecoat zijn met een lak, in dat geval moeten bijvoorbeeld stoelpoten eerst ontdaan worden van de laklaag alvorens te beginnen met poetsen, anders bent u een laklaag aan het poetsen en polijsten, wat niet uw bedoeling zal zijn!
 
Kan ik mijn Aluminium voorwerp poetsen met Peek?
 
Het beste wat wij kunnen adviseren is om zelf te testen op een onopvallende plek en te beoordelen of Peek Polish het voor u gewenste effect heeft. Bij twijfel kunt u kiezen voor de kleinste verpakking Peek Polish: een tube Poets en Polijstmiddel van 50 gram. Wat wij u wel kunnen garanderen, is dat u Peek Polish nooit voor niets in huis heeft: het komt altijd van pas, onder andere voor... lees op deze pagina waar het veelzijdige poetsmiddel Peek Polish voor te gebruiken is!

 

Geborsteld aluminium met Peek poetsen

Sponskwast voor het aanbrengen van polijstpastaPoetsmiddel Peek Polish gebruiken worden op geborsteld roestvaststaal en aluminium is mogelijk, maar bedenk dat Peek Polish een glanzend resultaat geeft. Bij de bewerking van het metaal is het aluminium of staal lichtjes geborsteld zodat er een licht patroon in het metaal ontstaat. Het geborstelde staal of aluminium moet uiteraard zijn geborstelde structuur behouden, ga daarom op geborstelde metalen altijd voorzichtig te werk.

Houd er rekening mee dat Peek Polish een zeer licht polijstmiddel bevat, dus voorzichtig toepassen. Probeer daarom een poetsmiddel altijd eerst uit op een onopvallende plek!

 

Voor het beste resultaat bij het poetsen van geborsteld aluminium:

  • Gebruik een licht bevochtigde poetsdoek
  • Zachtjes poetsen in de richting van de 'groeven' van het geborstelde aluminium.
  • Droog het oppervlak na het poetsen goed af om er zeker van te zijn dat er geen sporen van water en het poetsmiddel achter blijft.


Meer weten over het poetsen en polijsten van geborsteld aluminium? Klik op de link.

Meer weten over het poetsen en polijsten van geanodiseerd aluminium? Klik op de link.

 

Zwart uitgeslagen aluminium herstellen

Sommige reinigingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat aluminium wel mooi schoon en vetvrij wordt, maar geven soms ook zwart uitgeslagen aluminium als resultaat!

Wellicht is de zwarte uitslag met Brillo weg te poetsen, maar een Brillo schuursponsje heeft veel schuurkracht. Peek daarentegen bevat een ammoniak oplossing en heeft veel minder schuurkracht omdat er een heel fijn slijpmiddel in zit. Zeer waarschijnlijk zal het poetsen met Peek veel makkelijker gaan, nog afgezien van het feit dat Brillo krassen veroorzaakt.
 
Heeft het zwart uitgeslagen aluminium grillige vormen en hoekjes, dan is het beste om te poetsen met vloeibare Peek. Peek Polish Liquid poetst makkelijker uit, zeker als je met veel moeilijke hoekjes te maken hebt.

 

Meer tips over hoe het beste poetsen en polijsten van Aluminium?
(Klik op de tekst).

Aluminium plinten in de douche schoonmaken en poetsen met Peek Polish Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89