Roest Vrij Staal (RVS) Poetsen & Polijsten

Poetsmiddel Polijstmiddel voor Roest Vrij Staal (RVS)

RVS stalen gootsteenPoetsen, reinigen en polijsten van staal kan met Peek Polish

Uiteraard kan met Peek alle soorten staal worden gepoetst, gereinigt, gepolijst en een beschermende laag gegeven worden.

Peek Polish is geschikt voor het poetsen en polijsten van vrijwel alle soorten metaal, bijvoorbeeld Roestvrijstaal (RVS), Aluminium, Chroom, Koper, Messing, Brons, Goud, Zilver, Tin, etc. 

Het verwijderen van verkleuring en hardnekkige vlekken ontstaan door hitte, roest, oxidatie, teer is mogelijk met Peek Polish.

Veel Roestvrij Staal is te vinden op boten, in de keuken, in de badkamers, in hotels, restaurants, scheepvaart, jachten en boten, tuingereedschap, sportuitrustingen, kampeermateriaal, enz enz. Alles ziet er weer zo goed als nieuw uit na een poetsbeurt met Peek!

 

Roestvrij Stalen voorwerpen welke met Peek Polish men weer kan oppoetsen:

 • Verroestte stalen scharen poetsen
 • Stalen gootstenen, RVS wasbakken in keukens weer laten blinkenTinnen schaal, metalen poetsen, polijsten en schoonmaken met Peek
 • RVS afzuigkappen, fornuizen, ovens schoonmaken
 • Doffe plekken van stalen pannen wegpoetsen
 • Ongelakte velgen van auto's en spaken van fietsen weer laten glimmen
 • Aanslag op bestek, lepels, vorken, messen verwijderen
 • RVS liftdeuren schoonmaken en weer laten glimmen
 • Horloges en juwelen van staal, goud, zilver, etc schoonmaken
 • Deurknoppen van RVS, aluminium of kunststof reinigen en polijsten
 • Stalen railingen van boten poetsen en een beschermlaag geven
 • Golfclubs weer oppoetsen tot nieuwstaat!

 

Geborsteld Roest Vrij Staal (RVS)

Geborsteld Staal Poetsen en Polijsten

RVS stalen oven poetsen met PeekPoetsmiddel Peek Polish kan toegepast worden op geborsteld roestvrijstaal.

Een polijstpasta bevat altijd een zeer licht polijstmiddel, dergelijke poetsmiddelen moeten daarom altijd voorzichtig worden toegepast. Dus ook op geborsteld RVS. 

Probeer polijstpasta bij eerste gebruik altijd eerst uit op een onopvallende plek om het effect op het geborstelde staal te beoordelen. Wrijf met de doek altijd in de richting van het geborstelde staal of aluminium mee.

Probeer ieder nieuw poetsmiddel altijd eerst uit op een onopvallende plek!

 

Lichte krasjes en vlekken in Roest Vrij Staal

Krasjes in RVS herstellen

Peek Polish is in eerste instantie ontwikkeld voor het poetsen en polijsten van metaal.
 
Peek Polish is met name een metaalpoets en dus bij uitstek geschikt voor het poetsen en polijsten van RVS. Hier zijn zeer goede resultaten mee behaald, dus zeer waarschijnlijk dat Peek Polish ook bij u het gewenste resultaat zal bereiken.
 
Peek Polish is een mild polijstmiddel en zal daarom geen oplossing bieden voor diepe krassen, oppervlakkige krasjes kunt u prima wegwerken met Peek Polish. Heel erg fijne krasjes in RVS kunt u met enige moeite wegpoetsen c.q. polijsten. Bedenk wel dat RVS is relatief hard metaal is en om een krasje te verwijderen zal er een beetje RVS weggepolijst moeten worden. Houd er daarom rekening mee dat wellicht Peek Polish niet volstaat omdat de kras eenvoudig te groot of te diep is, in dat geval zal er een polijstmachine aan te pas moeten komen om de krasjes in het RVS te verwijderen.
 
In Peek zit een heel erg fijn schuurmiddel waardoor het geschikt is voor alle metalen. Om wat meer schuurkracht te krijgen kan een schuursponsje of schuurvlies (bijv. Scotch Brite) met Peek uitkomst bieden, hiermee zijn krasjes wat sneller te verwijderen. Het gebruik van een schuursponsje of schuurvlies doet echter weer fijne krasjes ontstaan, deze kunnen dan nog een keer met Peek op een doek weggepoetst worden.
 
 

Herstellen Vlekkerig Verkleurd RVS

Reinigen, polijsten en poetsen stalen liftdeuren

Vlekkerig en verkleurd RVS kan men herstellen met Poetsmiddel Peek Polish: op een droge of vochtige poetsdoek het polijstmiddel aanbrengen en uitpoetsen met een zachte doek.

Laat Peek Polish niet opdrogen!

Als het poetsmiddel opgedroogd is, is het lastiger poetsen, bovendien mist het dan de uitwerking van de vochtige bestanddelen van het poetsmiddel. Opgedroogd? Voeg weer een beetje Poetsmiddel toe op de poetsdoek om verder te poetsen.

 

Handmatig of Machinaal Poetsen & Polijsten RVS

Beste methode om geborsteld RVS te poetsen

Handmatig poetsen en polijsten van RVS

 • Gebruik een licht bevochtigde poetsdoek
 • Zachtjes poetsen in de richting de groeven van het geborstelde RVS.
 • Droog het oppervlak na het poetsen goed af om er zeker van te zijn dat er geen sporen achtergelaten worden.

 

Polijstpasta voor het machinaal polijsten van RVS

Peek Polish Paste is uitstekend geschikt voor het machinaal polijsten van RVS.

U kunt met Peek RVS handmatig poetsen en polijsten, hoewel machinaal wel een stuk sneller werkt natuurlijk. Als het oppervlak erg ruw is, is het mogelijk om het in een aantal stappen met waterproof schuurpapier voor te bewerken. Als u in dat geval eindigt met schuurkorrel 1000 of 1200 dan kunt u Peek Polish gebruiken voor de laatste stap om hoogglans te bereiken. Het is raadzaam om eerst even met Peek Polish (zonder schuurpapier) te beginnen, wellicht geeft dat meteen al het gewenste resultaat.

 

Stalen railingen verwijderen van hardnekkige watervlekken Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium oppoetsen met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89