Glanzend Aluminium Stoelpoten Poetsen & Polijsten

Poetsen, polijsten, reinigen, beschermen van vrijwel alle metalen en kunststoffen

Stoelen in glanzend aluminium uitvoering met krasjes

Kwaliteitsmeubels zijn soms voorzien van gepolijst aluminium, dit aluminium is glanzend. Met name het voetstuk, de stoelpoten of armleuningen zijn bij gebruik gevoelig voor kleine krasjes waardoor de stoelpoten op den duur niet meer glimmen. Wat te doen?
 

Gepolijst Verdicht Aluminium

Het onderstel van dit soort stoelen is van gepolijst (ook wel genoemd verdicht) aluminium. Zoals u misschien bekend is wordt aluminium dof zodra het met zuurstof in aanraking komt, dit ontstaat omdat aluminium de eigenschap heeft om direct te oxideren (roesten) bij contact met zuurstof. Het aluminium beschermt bij wijze van spreken hiermee zichzelf, dit natuurlijke proces beschermt het onderliggende aluminium tegen verder oxideren.
 
Op dezelfde manier als het frame en onderstel van gepolijste aluminium stoelen, zijn Alcoa velgen met aanduiding Dura-Bright gepolijst. Zolang ze glimmen mogen ze met geen enkel polijstmiddel worden behandeld. 
 
De gepolijste laag van dat aluminium is helaas zeer dun en erg gevoelig voor kleine krasjes. Door die krasjes zal het aluminium in contact met zuurstof komen, oxideren en... dus minder gaan glimmen.
 

Dof Aluminium weer laten glanzen

Om de glans volledig terug te krijgen zal het aluminium opnieuw verdicht moeten worden. Dit is echter een kostbare aangelegenheid, maar wel de meest duurzame en meest langdurig onderhoudsvrije methode.
 
Peek Polish kan u hierbij ook van dienst zijn. Peek Polish is een polijstmiddel met, in tegenstelling tot de meeste andere polijstmiddelen, een zeer fijn schuurmiddel. Hiermee haalt u dus slechts een minimum aan materiaal weg, maar wel alle oxidate, vuil en fijne krasjes van het te behandelen metaal. Daarnaast laat het tijdens het uitpoetsen een zeer goed hechtend beschermlaagje achter waardoor het aluminium veel langer mooi blijft dan met andere middelen.
 
U zult merken, net zoals onze klanten met aangetaste Alcoa Dura-Bright velgen, dat het voetstuk weer mooi zal gaan blinken, misschien niet helemaal net zo mooi als het origineel, maar het komt zeer dicht in de buurt, het kan zelfs zo zijn dat het verschil zelfs niet waarneembaar is met het blote oog.
 

Advies

Kent u de werking van een nieuw aangeschaft polijstmiddel nog niet? Test dan altijd op een onopvallend plekje om de werking van het polijstmiddel te beoordelen!

Grotere oppervlakken oppoetsen gaat makkelijker met een poetspad, een poetsspons.

Aluminium plinten in de douche kunnen worden opgepoetst met Peek Polish Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89