Koper Poetsen, Polijsten, Reinigen & Beschermen

Hoe kan ik Koper schoonmaken? Met Koperpoets Peek Polish!

Polijstmiddel voor Koper: Peek Polish laat Koper weer glanzen!

Met Peek Polish kan je Koper weer laten glimmen, maar ook beschermen. Het resultaat van een poetsbeurt met Peek is glanzend koper, bovendien laat Peek Polish een beschermlaag op het koper achter om het koper te beschermen tegen oxidatie, vervuiling, e.d..

 

Polijstpasta voor aluminium, RVS, kunststoffenVuil, Roest en Aanslag van Koper Verwijderen

Dof en Verweerd Koper Poetsen

Door verschillende oorzaken kan koper dof worden. Koper kan groen uitslaan, zwart vuil op Koper kan zich ook voordoen. Chloorhoudende schoonmaakmiddelen kunnen zwarte vlekken op Koper veroorzaken. Afhankelijk van de samenstelling van het Koper kan het in een bepaalde kleur verkleuren.

Groene Aanslag op Koper Verwijderen

Zuiver Koper is Rood Koper en verkleurt door (vochtige) omgevingsinvloeden, bijvoorbeeld door aantasting door zure regen, op den duur groen (Koperhydroxide). Denk aan standbeelden buiten of koperen daken van kerken waarvan het koper groen uitgeslagen is. Groene aanslag op koper kan men verwijderen door te poetsen met Peek Polish.

Bruine Aanslag op Koper Verwijderen

Koper kan ook oxideren, de verkleuring die dan optreedt is dan bruin, een voorbeeld hiervan zijn koperen waterleidingen. Koperoxide beschermt koper tegen verdere corrosie. Koperoxide, de bruine aanslag op het koper, kan men wegpoetsen met Peek Polish, wat achterblijft is glanzend koper.

 

Geel Koper poetsen

Wat is Geel Koper?

Geel Koper is een legering van koper en zink. Deze legering wordt ook Messing genoemd. Als messing in de vorm van folie wordt gebracht spreekt men ook wel over latoen of latoenkoper.

De eigenschappen van deze koper en zink tesamen versterken elkaar, Messing heeft een goede hardheid en is daarom een vaak gebruikt metaal.

Lees op Wikipedia meer over Geel Koper, Messing, Latoenkoper.


Donkerbruine kleur op Messing verwijderen

Messing wordt Geel Koper genoemd omdat het geler is dan Zuiver Koper. De kleur van Geel Koper kan donkerbruin verkleuren in de buitenlucht. Gebruik Peek Polish om het Geel Koper weer schoon te maken en te laten glanzen!

 

Gevernist koper poetsen? Gelakt koper poetsen?

Als koper gevernist of gelakt is, is het de bedoeling geweest om het koper te laten glanzen. In dat geval kan het Koper niet met Peek Polish gepoetst of gepolijst worden, er zit immers een laklaag tussen. Wat kunt u doen?

Hoe kan ik gevernist of gelakt koper opknappen?

Indien de vernislaag of de laklaag op het koper dermate versleten is dat het lelijk is geworden en u besloten heeft dat het eraf gehaald moet worden, dan is inderdaad verwijderen van de oude vernislaag of de laklaag de enige oplossing, daarna kunt u het koper poetsen en polijsten met Peek Polish en onderhouden, en/of eventueel opnieuw vernissen of lakken.

 

Waar moet ik op letten bij het poetsen van Koper?Peek Polish - poets en polijstmiddel voor fietsen, motors, scooters, oldtimers, auto's, vrachtwagen, keukenartikelen enz enz

Koperpoets Peek Polish is een poetsmiddel en polijstmiddel.

Peek is een metaal polijstmiddel, met een slijpmiddel dat zo fijn is dat je het ook op chroom kan toepassen.

Een bekend poetsmiddel om Koper te poetsen is Brasso. Brasso kennen we al van oudsher. Klanten die vroeger hun velgen poetsten met Brasso, doen dat nu met Peek! De klacht met Brasso was dat als je het gepoetste oppervlak beetpakte, er meteen vingerafdrukken achterbleven. Met Peek was dat probleem verdwenen. Bovendien bleek het resultaat met Peek 3x zo mooi en ging het poetsen 5x zo snel.

Hoe het beste Koper poetsen?

U kunt Koper poetsen en polijsten met Peek Polish, door het polijstmiddel op een doek aan te brengen en het koper zo te poetsen is voldoende.

Is de aanslag op het koper hardnekkig? Dan kunt u ook poetsen met een zachte schuurspons, borstel of een zachte doek die geen krassen achterlaat.

Op de pagina Hoe te Poetsen & Polijsten geven we tips en adviezen over hoe u met Peek Polish kunt poetsen en polijsten.


Koper een beschermlaag geven

Na de poetsbeurt met Peek het het koper een beschermlaag gekregen. Afhankelijk van de omgevingsfactoren (staat uw koperen voorwerp binnen of buiten? Beschut of in de zon & regen?) weert de beschermlaag van Poetsmiddel Peek ongeveer 3 maanden lang een aanslaglaag op het koper.


Koperen voorwerpen weer als nieuw

Welke Koperen voorwerpen u weer kunt laten glimmen?

Koper Bestek Poetsen, koperen pannen en potten.
Koperen ketels, schalen, kandelaars en sieraden

 

 

Aluminium plinten in de douche schoonmaken en poetsen met Peek Polish Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

 

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89