Chroom Poetsen met Peek Polish: Chroompoets

Verchromen geeft een glanzend metalen uiterlijk

Chroom wordt gebruikt om metaal of kunststof een glanzend metalen uiterlijk te geven.

Chroom wordt veel toegepast op sanitair, maar ook op auto's, motoren, fietsen, etc.

 

Polijstpasta voor aluminium, RVS, kunststoffen

Lichte Krassen op Chroom Verminderen of laten Verdwijnen

Peek Polish is uitstekend geschikt om lichte krassen op chroom te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Peek bevat een heel erg fijn slijpmiddel waardoor slechts een minimum hoeveelheid Chroom weggepolijst wordt om lichte krassen te kunnen wegpoetsen.

 

Waardoor krijgt chroom zijn glans?

Verchromen: dun laagje Chroom

Chroom is niet van zichzelf glanzend, het is het onderliggende nikkel dat zorgt voor de hoogglans. Wanneer op glanzend nikkel een te dikke chroomlaag wordt aangebracht, dan is het chroom grijs van kleur en niet glanzend! Een mooie glanzende chroomlaag is meestal slechts circa 0,5 micron dik: een zeer dun laagje! Een laag van 0,5 micron Chroom is niet veel, maar Chroom kan prima gepolijst en gepoetst worden.

Chroom is dus een heel dun laagje waar je niet doorheen wilt poetsen. Peek Polish is al vaak op Chroom toegepast en zijn daar hele goede resultaten mee bereikt!

 

 

Chroom Herstellen

Schuimrubberen sponskwast

Beschadigd Chroom: Verchromen

Beschadigd of verdwenen chroom kan alleen hersteld worden door het voorwerp opnieuw te verchromen.

 

Dof Chroom of Roest op Chroom: Poetsen en Polijsten

Als het Chroom mat en dof is of als er roest op de beschadigingen zit, kun je dat weghalen met polijstpasta: in de meeste gevallen zijn de matte vlekken of de roestvlekjes prima van het chroom weg te poetsen. 

Peek Polish neemt alle roest, vuil en alles wat op het metaal zit weg en slechts een minimum van het materiaal zelf.

 

Chroom Poetsen en PolijstenPoetsen, polijsten, reinigen, beschermen van vrijwel alle metalen en kunststoffen

Doe een klein beetje Peek op een zachte niet krassende doek en niet te hard poetsen. Daarna met een schone doek uitpoetsen en het Chroom zal er stukken beter uitzien! Zo niet: dan lijkt het weer als nieuw! Voorwaarde is natuurlijk wel dat de krassen niet al door het chroom heen zijn gegaan!

 

Krassen op Chroom

Maakt Peek Polish dan geen krassen op chroom? Poetspasta en Polijstmiddel Peek zal eerder de poetskrassen van andere middelen wegpoetsen dan dat het nieuwe krassen zal maken! De minuscule polijstkorrels in Peek Polish zijn zo superfijntjes, dat het duidelijk achterlaten van zichtbare krassen vrijwel onmogelijk is!

 

Polijstmiddel voor Chroom

Omdat Peek polijstmiddel een heel erg fijn slijpmiddel bevat, is het geschikt voor vrijwel alle metalen (chroom, koper, aluminium, RVS, titanium, zilver, goud etc...) en daarnaast ook voor vele andere materialen.

 

 

Blauw op Chromen & RVS Uitlaten

Een blauwe uitslag op chromen en RVS uitlaten ontstaat altijd aan de buitenkant. De blauwe uitslag op de uitlaat is een combinatie van hitte, metaal, zuurstof en vocht. Bij chroom trekt de blauwe uitslag langzaam door het metaal heen, bij de eerste verschijnselen is het van belang snel de uitlaat met Peek Polish te behandelen: de polijstpasta reinigt en beschermt de uitlaat tegen zuurstof en vocht, dus duurt het veel langer voordat het weer begint blauw te worden.

 

Andere Te poetsen Chromen Voorwerpen

Eigenlijk is het te veel om op te noemen, omdat vele voorwerpen verchroomd zijn, hieronder enkele voorbeelden:

  • Vele chromen autoonderdelen
  • Verchroomde kranen: douchekranen, badkamerkranen, keukenkranen, etc.
  • Chromen badkamer en toiletartikelen: WC rolhouder, badhanddoekhaakjes, doucheputje, doucekraan, etc etc.
  • Chromen uitlaat van auto's, scooters en motoren
  • Chromen lampenkappen of voeten
  • Chromen kapstokken
  • Verchroomde onderdelen van een kinderwagenPeek Polish - poets en polijstmiddel voor fietsen, motors, scooters, oldtimers, auto's, vrachtwagen, keukenartikelen enz enz

 

Twijfels over Poetsen en Polijsten van Chroom?

Weet u niet zeker of u uw verchroomde voorwerp kunt poetsen en polijsten? Of twijfelt u of Peek Polish het product is dat u zoekt om het chroom weer op te poetsen en polijsten, dan kunt u altijd kiezen voor de kleinste Peek Polish verpakking.

Peek Polish komt altijd van pas, vele materialen kunt u ermee oppoetsen en polijsten, bijvoorbeeld uw RVS horlogebandje, lepels, verweerde pannen, ongelakte fietsvelgen, en meer!

ADVIES: Chroom met mild poetsmiddel poetsen en polijsten

Peek Polish is een polijstpasta die het oppervlak heel zachtjes met minuscule korrel poetst en polijst.

De korrel in de poetspasta is net zo klein als van tandpasta, amper te zien met het blote oog. Het slijpmiddel in polijstmiddel Peek Polish is daardoor veel fijner en milder voor het poetsen van Chroom dan in de meeste andere polijstpasta's.

 

Algemene TIP:

Zoals altijd bij het eerste gebruik van een poets en polijstmiddel, is het aan te raden eerst op een onopvallend plekje het poetsmiddel toepassen om te beoordelen of u het gewenste resultaat verkrijgt. Probeer zo ook Peek Polish op een onzichtbaar stukje eerst uit.


Chromen onderdelen zijn vaak op Oldtimers terug te vinden, daarom staan wij met Peek Polish geregeld op Oldtimer beurzen en evenementen, deze kunt u terug vinden in onze beursagenda.

 

Aluminium plinten in de douche kunnen worden opgepoetst met Peek Polish Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89