Geanodiseerd Aluminium Poetsen & Polijsten

Mat Geanodiseerd Aluminium Glanzend maken?

Met Peek Polish kunt u geanodiseerd aluminium blinkend krijgen!
 

Geanodiseerd Aluminium, wat is dat?

Geanodiseerd Aluminium is voorzien van een flinterdun beschermlaagje welke ontstaat door chemisch een laagje van het aluminium te oxideren. Anodiseren van Aluminium doet men om corrosie en verwering te voorkomen of om het Aluminium te kleuren. Het beschermlaagje kan een matte laag zijn, maar ook een glasheldere laag. In de meeste gevallen betreft het een glasheldere laag op het Aluminium.
 
Veel voorwerpen zijn van Geanodiseerd Aluminium: delen van een aquarium kunnen van Geanodiseerd Aluminium zijn, maar ook pannen, buizen, raamkozijnen, bakvormen, hoekprofielen en meer.
 
Meer weten over anodiseren? Lees meer op Wikipedia.
 

Polijstpasta voor aluminium, RVS, kunststoffenIs Polijstpasta Peek Polish geschikt voor geanodiseerd aluminium?

Kan ik geanodiseerd Aluminium Poetsen & Polijsten? 

Door het beschermlaagje blijft Geanodiseerd Aluminium erg lang mooi, maar de levensduur van de beschermlaag is niet oneindig. Zo lang het mooi is, is het uiteraard niet wenselijk om het met polijstmiddel te poetsen, omdat die laag dan sneller slijt en uiteindelijk verdwijnt. Om deze reden staat op de verpakking van Peek Polish vermeldt dat de polijstpasta niet geschikt is voor geanodiseerd aluminium. Peek maakt namelijk het aluminium glanzend na een poetsbeurt.
 
Op plaatsen waar het aluminium mat geworden is, is de beschermlaag naar alle waarschijnlijkheid al verdwenen, daar is het aluminium dus niet meer geanodiseerd. Aluminium wordt mat zodra het met zuurstof in aanraking komt.
 

Geanodiseerd Aluminium laten blinkenPeek Polish - poets en polijstmiddel voor fietsen, motors, scooters, oldtimers, auto's, vrachtwagen, keukenartikelen enz enz

Hoe laat ik geanodiseerd aluminium blinken?

Indien u geanodiseerd aluminium mooi blinkend wilt hebben, kan die oxidelaag het beste geheel verwijderd worden, maar dat is niet per se noodzakelijk. Om alle twijfel weg te nemen of u met Peek Polish het gewenste resultaat krijgt, kunt u het beste op een onopvallende plaats, of een plaats waar het er toch al slecht uit ziet, een stukje poetsen met Peek.
 
Omdat de beschermlaag van geanodiseerde aluminium doorgaans vrij hard is zal er wel stevig gepoetst moeten worden. U kunt handmatig of machinaal poetsen, hoe leest u op de pagina: Hoe te poetsen en polijsten?
 

Aluminium plinten in de douche kunnen worden opgepoetst met Peek Polish Vrachtwagen chromen onderdelen en velgen poetsen en polijsten met Peek Polish Koper, messing, aluminium, brons, instrumenten kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Pannen van staal, RVS, aluminium kunnen opgepoetst worden met Peek Polish Horloges, armbanden, ringen, kettingen van goud, zilver, RVS oppoetsen met Peek Polish

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
info@peekpolish.nl

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM

Telefoonnummer:
+31(0)10-413.67.89